200112 - Wreck this journal, skolval & S.O.P.A.

När jag var på mellandags-rean var jag inte på Urban Outfitters. Fastnade vid bordet med alla böcker, alla var helt underbara. Ville bara köpa med mig hela rasket. Efter mycket velande köpte jag "Style diaries - world fashion from Berlin to Tokyo" av Simone Werle samt "How to be the best bubble writer in the world ever" av Linda Scott. Jag var även mycket nära att köpa "Wreck this journal" av Keri Smith, eftersom det varit så stor uppståndelse över den på Tumblr. Men jag bestämde mig för att inte köpa den i sista minuten, någon som jag ångrar.
Förstå hur glad jag blev då när jag upptäckte att man kunde beställa den boken på Bokus! Mejlade min mamma om den och till min förvåning kom hon hem igår och sa helt spontant att hon hade beställt den åt mig! Lycka

Igår också var rektorn och några elever, från en av de skolorna jag hade tänkt välja till högstadiet, på besök i min nuvarande skola. Har varit väldigt velig mellan de båda skolorna sedan hela min årskurs var på besök hos den andra skolan. Men nu är jag ganska säker på att det blir denna skolan, med engelsk-inrikting, bank-timmarna och inget C-språk utan ett elevensval (som jag inte valt än). Hehe jag brukar vara ganska snabb med att bestämma hur jag vill ha det.

Är även riktigt irriterad på USA för tillfället. Tydligen så ska det röstas om ett lag förslag kallat "S.O.P.A" (komiskt namn, lagen är bara ren sopa) som ska hjälpa de i "kampen mot piratkopiering..." blah blah blah. Och om jag har förstått det rätt så kommer USA genom den lagen kunna stänga ner/blockera sajter som har piratkopierat material eller har länkar till sidor där det finns. Exempelvis Youtube, Facebook, Twitter, Tumblr.
Om den här lagen går igenom blir jag alltså ganska nä okej väldigt pissed off på USA. I'LL GO TO FRIKKIN' AMERICA, HUNT THOSE BITCHES DOWN AND CUT THEM. Eller något sånt. pfft. Watch your back Obama, du har Internet emot dig.
xx.

Fredags-roligheter.

Den här videon får mig alltid att skratta. En kille som kör sin bil och sjunger lite allmänt (fel) på några av 1D´s låtar. Skrattretande.
Nu ska jag försöka rensa bland mina sjumiljonertrehundratrettiofyratusenåttahundrafemtiotvå bilder på datorn, och sortera dem i mappar. Wish me luck...
xx.

120112 - Skador, Nostalgi och Yoghurt.

Mår inte bra. Främst för att fotbollen på gympan aldrig misslyckas med att skada mig så jag mig gul och blå. (Varför heter det 'gul och blå' förresten? Man blir ju mer röd och rosa.) Sedan har min svanskota, skumt ord, börjat göra ont igen, skadade den under jullovet när jag trillade i trappen klumpig som jag är. Och som grädde på moset (ännu ett konstigt uttryck, man blir ju bara hungrig av det) hade jag ett blosockerfall som tedde sig som rena helvetet. Så jag var depp och dö-trött i flera timmar innan smart-mamma kom på att det var blodsockerfall jag hade. Då drack jag massa yogurth ur ett glas, för vi har en speciell yogurt hemma som är massa god.
Nu är jag okej igen, men inte bra.
Lyssnar som vanligt på Sportify, massa nostalgi musik denna gång. Kommer aldrig tröttna på Bad day. (Och då menar jag inte Chipmunks versionen, utan orginal-låten av Daniel Powter...)
Hör min syrra spela sönder What makes you beautiful (av One Direction) i rummet bredvid och sjunger halva texten fel.
Idag har jag...
Tittat på ett av mina dåtida favorit barnprogram som jag inte sett sedan jag var ungefär fem.
Ätit ostekta köttbullar - för de är godare så.
Nästan drunknat i läxor. Nästan. Jag bloggar, alltså lever jag.
Stannat inne hela rasten igen, för regnet smattrade ner och då är det mysigare att vara inne.
Övervägt starkt att skolka från sista lektionen. Det gjorde jag inte, för jag är rädd för Mamma´s och Pappa´s reaktioner.
Varit dö-trött då jag bara sov cirka sex timmar, eftersom jag ville vara uppe och gratulera Zayn (Malik, från One Direction) på hans 19:e födelsedag.
 
 
 

110112 - Vintergatan, karaktärer & PEO PEO PEO.

Möjligt en av de bästa TV-serier för barn jag sett. Och då ska det vara den gamla versionen med Mira, Glen & Henrik inte den nya med Pax. Nej usch. Jag absolut älskar Glen (den svarta killen). American Poweeer!
Och han den där mack-killen, Garsson tror jag han heter. (killen i blåa och röda kläder längt upp i bilden) Den lata jäveln .
Och för att inte tala om Irina, den ryska astronauten. (tjejen i orangea kläder) Stencool tjej.
OCH KAPTEN ZOOM herregud. (Superhjältegubben)
Eller Gaia, din pengargalna hemlighets hållare. (tanten i vitt)
Nej förresten, ingen av de här är lika awesome som Benkte Bengtsson (finns ej med på bilden). Han åker runt med sin gula låda och säljer konstiga saker som ingen behöver, men han lyckas alltid pracka på folk sina saker.
ELLER NEJ LYSSNA INTE PÅ VAD JAG SÄGER. Den där lilla grön-gula robot grejsmojsen är ju bäst. Rabbel heter han visst.
Wah, jag kan inte välja. Alla i serien är ju dö-fräna. Och nu har jag inte ens nämt fifunerna, femman, Henrik, Peo, Peo´s taxichafför´s boss (), Ulla, Guldfisken-som-egentligen-var-en-alien...
Åhh vad jag älskar Vintergatan, måste se den igen.

110112 - En polkagris, Yoga & en mycket irriterande visa.

Spanska, Idrott & Yoga idag för första gången iår, känns bra. Ja, förutom att min gympalärare har bestämt att vi ska spela fotboll i 4 veckor endast hädan efter. Han har även anmält hela klassen till någon slags turnering. Kruxet är ju bara att jag är så himla dålig på fotboll + en sjuklig bollrädsla på det. På något sätt lyckas jag alltid få bollen i magen. Jag är hemskt känslig mot sånt. Kan inte andas, världen börjar snurra och svimmar då och då. Trevligt.
Farmor var snäll nog att ge me en polkagris. Älskar dem, nomnomnom. För övrigt har jag bara tumblr:at och Twittrat. Lyckats stanna inne lite på rasten genom att 'dricka'. Hittat på fler plus med att äta. Som att man tränar käkarna när man tuggar, whoop whoop.
Ännu en av mina favorit Twitter-konton har börjar följa mig, så nu är jag glad.
Är det förresten någon annan som kommer ihåg den här låten? Mycket irriterande låt som var överallt och ingenstans ett tag tills den försvann för att sedan dyka upp i massa reklamer. Mest för telefonbolag, konstigt nog noterade jag då.
Ciao.

110112 - Accurate, Tumblr & En bild.

Tumblr_l1gufsny1o1qa1id2o1_500_large
Den här bilden kändes väldigt klockren.
(Och ja detta inlägg är tidsinställt, kändes något konstigt att fortsätta posta flera inlägg efter jag hade sagt godnatt. När detta publiceras är jag antagligen i skolan och tråkar.)

100112 - Förresten, Big-Ass Message & Godnatt

Tumblr_lsrdy705qe1qe5i9zo1_500_large
Och visst ja. Just nu sysselsätter jag mig med att göra meningslösa irriterande meddelanden via Big-Ass Message.
http://bigassmessage.com/a4b94 - till exempel.
Totalt patetiskt men ändå ganska kul.
Nu ska jag tvinga min själv att stänga av datorn och ut ur mitt rum för att vara lite social med familjen. Och kanske äta en och annan mandarin till. Drick måste jag också göra. Är törstig så in i satan.
Hej då & Godnatt för idag.

100112 - Mandariner, ångest & Tik tok 1D version.

Screw the lithbulb pat the dog. Zayn should be in a catalog. oh oh oha oh. oh oh oha oh.
Kom på idag att mandariner är himla gott. Har ätit minst fem denna kväll. Ska ta några fler senare. Något annat jag drogat idag är en 1D version av Tik Tok. Tok frän. Och så har jag läst igenom hela sigridsolis arkiv. Också för att hon är tokfrän.
Plötsligt idag i skolan började Lillan (Min lärare, som egentligen heter Margaretha men det får vi inte kalla henne. 'Maggan' får vi inte kalla hennes heller. Då blir hon crazy) prata om hur om hur braaaa golf var. fnys.
Det slutade med att vi skrev ner fem plus respektive fem minus men en sport som vi valde själva. Jag orkade inte vara seriös så jag skrev om bloggning och ätning. Det var kul tills jag insåg att vi antagligen skulle behöva läsa upp för klassen det vi skrivit. Screw it, jag kommer inte läsa upp.
 
Mådde illa efter att Mimmi fick meddelandet "Din mat kommer bli förgiftad, ät inte fisken idag" på iPredict. Självklart hade vi just ätit fiskpinnar. Mådde dåligt resten av dagen, även om jag gjorde mitt bästa för att dölja det. Att jag ska vara så vidskeplig... Det förstör bara. Som det här med A & K brunnar. Har alrig riktigt kommit över den skrockan. "Kliver du på en 'A-brunn' får du avbruten kärlek" trallade flickorna i min klass i lågstadiet medan de noga undvik A-brunnarna och hoppade som galna på brunnarna med ett 'K' på.
Känner även att texten under här är smärtsamt exakt. Adjö.
 

090112 - Läkerol, skola och Spotify.

Lyssnar igenom gamla spellistor på Spotify från augusti förra året, tuggar på Läkerol och suckar över att skolan har börjat igen.
Kom på att jag inte alls är nöjd med min ritning till mitt jeans-arbete på slöjden idag, så jag måste göra om ritningen hemma. Jippie. Har tänkt en tygväska med denna symbol (dödsrelikerna från kära Harry Potter serien) på utsidan, i jeanstyg. Blir nog bra om jag anstränger mig lite.
Just nu håller jag på att knåpa ihop en spellista för Januari på Spotify. För tillfället är mestadels av låtarna av One Direction haha.
xx.

What are words if you really don't mean them when you say them.

source: neonfrida @ Tumblr
Idag ålte Sofia hem. buhuhu. Slappade hela dagen fram till klockan tre, då jag stack till centrum för att gå på bio med mina kompisar Mimmi & Johanna. Det var Johannas födelsedags present, då hon fyllde år i förrgår. Vi så Sherlock Holmes - A game of shadows. Tror det är menat som en fortsättning på Sherlock Holmes filmen som gick på bio förra året, med samma huvudrollsinnehavare. Ny för denna gång var svenska Naomi Rapace, som spelare någon spådam-zigenare. Jag åt bilar och drack vatten till, mums. Mamma hämtade oss sedan när filmen  var slut. Dock hade filmen börjat lite sent, så när det var några minuter kvar av filmen ringde Mamma mig och skulle säga att hon stog ut och väntade på oss. Jag hade inte stängt av mobilen, men som tur var hade jag den på ljudlöst så den vibrerade bara ^^
För övrigt har jag hittade världens snyggaste tygpåse med en små-scary kanin på. Gilar´t. Hittade den i min lille-brorsas rum... Undrar vad den gjorde där.
Äsch nu ska jag stänga av och skriva lite på min fanfic. Kanske ska jag börja på den där låten till musiken också. Om jag orkar.
Ciao.

These streets will make you feel brand new.

source: diamondsandstones @ tumblr
Igår bestämdes det att Sofia skulle sova över en natt till. Och så blev det. Vi var ute och ugglade i trädgården på förmiddagen. Satt på lekstuge-taket och snackade. Ugglade sa i alla fall några vägarbetare som jobbade nära mitt hus att vi gjorde.
Sedan gick vi in och fördrev tiden. Exakt vad vi gjorde kommer jag inte ihåg, har man flugminne så har man.
Runt två gick vi ut på promenad och Sofia drog min lillasyrra Nike i vagnen. Vi gick ner till torget igen och köpte snacks. Ostbågar blev det denna gång, min favorit. Väl hemma såg vi först på Horrible Bosses, som förövrigt var en väldigt konstig och pervers film, sedan halva Source Code och slutligen Sex and the City the movie.
SATC the movie var en sådan där film om är så dålig så den bli bra.
Efter det ägnade vi oss åt osociala sysslor, alltså sitta vid datorn och chatta.
På kvällen bytte vi alla om till våra One Piece och såg på Sex and the city 2 (haha) medans vi käkade ostbågar och jordgubbs-remmar för fulla muggar.
Eftersom vi hade gått och lagt oss för sent dagen innan (klockan cirka tre) och för att Sofia var tvungen att åka hem och packa till ett läger, var vi tvungna att gå och lägga oss lite tidigare.
Nina somnade ganska snabbt medan jag och Sofia låg vakna och snackade. Sofia har nu gått och blivit kär i en av killarna i min klass (som hon för övrigt alrig träffat) sedan min lillebror visat en bild på honom i skol-katalogen. Till hennes stora lycka hade jag en bild på honom i min mobil (Jag vete fan var den kom ifrån). Hon bytte sedan bakgrundbilden på min telefon till den bilden och låg och tittade på bilden resten av kvällen/natten.
Det var ganska irriterande/tråkigt/awkward/konstigt så jag somnade och drömde ingenting.

When you worry your face will frown and that will bring everybody down.

Förresten. Nina hittade sina släktingar i Sagan om ringen. Enterna. Hennes 'kodnamn' när jag, hon och Sofia hänger är 'Enter' som jag har 'Carrot' och Sofia har 'Mes'. Gör-fina smeknamn det, japp.
Nina blev lite hyper av att äntligen hitta några coola släktingar. (förutom mig då haha)
hej då.

Samma gamla visa spelas om och om igen.

Spelas nu: Förlåt att jag aldrig sagt förlåt - Daniel Adams-Ray

Source: Tumblr via weheartit.
Igår såg jag och familjen klart den sista delen av den sista filmen av Sagan om ringen. (The return of the king)
Den var bra som vanligt och jag fällde en tår fick något i ögat under scenen i slutet då Frodo bestämde sig för att lämna Fylke och följa med Gandalf, Bilbo & de sista alverna till på båten till alvernas land och tog farfäl av Merry, Pippin & Sam. Som vanligt.
Och där spoilade jag visst lite av filmen. Förlåt.

Av filmen blev jag hyper och kunde inte sova så jag förblev vaken till ungefär halv tre (på natten alltså).
Jag hade planerat att skriva fanfics, chatta med Mimmi och dricka upp det sista av Pomac:en. Men Mimmi fick inte stanna uppe och jag ville inte vara forever alone, så jag sket i det.
Jag var egentligen påväg att somna vid två men då laddade jag ner appen "iPredict" och blev halvt ihjälskrämd när den förutspådde min död cirka sex gånger. Meddelandet "They´re coming for you, don't fall asleep" blev droppen. Freakade ur och behövde något annat att tänka på, så jag fastnade på Twitter istället. Allt för snart blev även Twitter segt som kola med en en timeline som var den samma för länge för att jag skulle orka vänta.
Så jag gick över till Instagram. Till min stora lycka (pfft) var min gamla fritidslärare också vaken och var i full gång med att posta massa bilder. Fråga mig inte varför han har Instagram eller varför jag följer honom, för jag har inge vettigt svar att ge. Fast sedan dog han också. Så jag fick världens kick och började följa massa människor jag känner IRL på Instagram. Så kan det gå. Sedan somnade jag i alla fall.

Vaknade sedan vi halv nio efter sex timmars sömn och kände mig jävligt trött. Sedan bar det av för att hämta min kompis Sofia som ska sova över här. Vi snackade lite, bytte om till våra One Piece:s (Eller hur man nu böjer det) och gick sedan ner till torget för att köpa lite chips. Ett tuggumi paket och lite godis av sorten "kuddar" som jag kallar dem fick också följa med hem. Sofia & Nina, som också var med, gick ner till torget i sina One Piece medans jag bytte om till andra kläder. Man kan inte gå ut med sin One Piece väl, då skäms man ju ihjäl, tänkte jag. När vi kom hem sände vi radio en stund innan det blev för flummigt, så vi bröt upp.

Just nu sitter vi och tittar ett skumt barnprogram vid namn Pakten. Är smått pissed off på SVTB som har dubbat det danska programmet. Främst för att det blir så mycket bättre utan dubbning men också för att danska är så fint. Dåligt beslut, verkligen.

Ses!

All we want to have is fun.

Spelas nu: Up all night - One Direction
Hade en nice nyårs afton hemma med några gäster. Fler lite små-full på Pomac som vanligt, även fast det inte är nåon alkohol alls i. That´s just how I roll.
Även första året någonsin som jag inte gick och lade mig precis efter tolv-slaget, utan jag stannade uppe till ungefär två-halv tre. Sedan slocknade jag. Tror att det var allt iPhonande som höll mig uppe. Eller jag vet inte.
Bild på två av de första fyverkerierna, tagen med Instagram. (Heter anotherJulia där)

Idag vaknade jag först vid klockan 10. Somnade sedan om och sov en timme till. Det upprepades en gång till innan jag steg upp och åt lite frukost (Eller snarare brunch). Sedan ringde Sofi och vi bestämde att vi skulle gå ut på promenad med en av hennes grannars hundar. Tyvärr var vi lite osynkade, så de var inte hemma. Men ingen skada skedd. Vi stack hem till Sofi istället, bakade chocolate chip cookies och såg på film istället. The island tror jag den hette.  Den var faktiskt rätt bra, värd att se.

Jag kom hem vid cirka klockan fem. Hade 15 mejl från Twitter. Måste verkligen stänga av den där funktionen där de skickar ut ett mejl varje gång någon tweetar till mig och så. Det är ganska irriterande...

Just nu ser jag och familjen på någon skum delfin-film. Pappa beskrev den som "En film om en pojke som blir kär i en delfin med mera". Jaha, det låter ju normalt.
Ciao.